Bartje Bokaal

Het seizoen is ondanks corona eindelijk weer begonnen. Jack Stienstra en Holland Vato Loco v. Le Dobry gingen op voor hun IGP3 bij de Bartje Bokaal en hoopten een kwalificatie te bemachtigen voor het NK Werkhonden.
Vato liet zich van een superkant zien. Tussen het geweld van Duitse Herders was hij een vreemde eend of zeg maar een Hollander in de bijt. Maar deze kanjer doet (net als Messi) niet onder voor andere rassen. Hij liet hij een superstuk gedreven en goed afgericht werk zien.

Helaas verloor hij op een zeer moeilijk speurveld door de onervarenheid wat puntjes op de hoeken.
Met appèl eerst afleggen in de zon en daarna pas aan de bak. Gelukkig is dat voor een hond met zoveel temperament geen probleem. Het bijten was een genot om naar te kijken. Mooie droge beten, een goede en snelle aanval en mooie overgangsfases in het lossen.

Van harte Jack en Vato, alias Croco met jullie welverdiende plek! 86 – 96 – 95 totaal 277 een gedeelde 2e plaats, maar omdat Croco 95 had op manwerk gingen ze naar de 3e plaats. Ook nog eens gedeeld beste afd. B met Marc Bastiaanse.

De kwalificatie is binnen! Toch kiest Jack ervoor om niet binnen 2 weken op te gaan. Hij kiest voor zijn hond en wil eerst werken aan wat kleine puntjes. Knap werk toppers op naar het WK 2022!