Geslaagde benefietavond t.b.v. Jack Stienstra en Holland Messi v. Le Dobry

Vrijdag 2 september werd er een benefietavond georganiseerd door de support groep van Hondensport Hoogkerk. Deze benefietavond werd opgedragen aan Jack Stienstra met zijn hond Holland Messi v. Le Dobry.

Op 3 juli is deze combinatie Nederlands Kampioen africhting geworden van alle werkhondenrassen en is daardoor gekwalificeerd om af te reizen naar Slovenië om deel te nemen aan het Wereld Kampioenschap FCI IPO africhting voor alle rassen.

Het is de top van de wereld die daar aanwezig is om te strijden voor de titel WereldKampioen Africhting IPO. Er doen 38 landen mee, 147 honden, waarvan Mechelaars, Duitse Herders, Hollandse Herders, Rottweilers, Riesenschnautzers.

Er zal op dinsdag 13 september worden ingetraind door het 5 leden tellende Nederlands Team, die krijgen ieder 5 minuten de tijd om iets te doen qua veldherkenning.
Woensdag is de veterinaire keuring en de loting. En vanaf donderdag zal het schouwspel beginnen in de afdelingen A, speuren, B appel en C manwerk.

Zondag 18 september aanstaande zullen we weten wie de uiteindelijke Wereld Kampioen is.

Enkele ondernemers uit Hoogkerk en omstreken, zoals de Boer Staalbouw, Best Western Hotel Aduard, Albert Heijn Hoogkerk, Tian Tian Le, Otter Diercompleet, De Borduurmeesters, By Linda Handsmade for Dogs, Slagerij Zuidhof’s vers, fam. Van Hal en Pelsma en diverse slagerijen in Sneek en e.o. steunen Jack en Messi en hebben het mogelijk gemaakt dit bijzondere evenement te kunnen bezoeken en aan deel te nemen.

De Benefietavond werd omlijst met een demonstratie door Klaas Stienstra en zijn hond Nigel, een promotiefilm tbv een sponsorvoorstel door Visual Turn en natuurlijk acte de presancet; Jack met zijn hond Messi. Vele belangstellenden kwamen Jack een hart onder de riem steken tijdens deze avond die muziekaal werd omlijst door A& P Music.

Hondensport Hoogkerk support groep dankt alle vrijwilligers, betrokkenen en ondersteuners om Jack de reis van zijn leven te laten maken.