Holland Messi, voor 2e keer deelnemer WK FCI met bijzonder mooi resultaat

Jack Stienstra met Holland Messi en de Japanse Keurmeester afd. A: T. Mochizuki

De zondag voor het WK aangekomen in Rheine, daar bij onze Duitse vrienden Anja en Manuela nog de laatste voorbereidingen kunnen doen met betrekking op het speuren en pakwerk doen voor oud Wereldkampioen Knut Fuchs.  De rest van de week voor de wedstrijd vooral bezig geweest met ontspanning voor Messi, fietsen en wandelen.
De jonge honden Fire en Queen druk in training, Speuren op akker, nieuwe ervaringen opdoen met onbekende omstandigheden. Appel uitbouwen van onze trainingspunten en in de week nog fanatiek pakwerk met Yannick Kayser.

Woensdag een mooie loting, gingen we donderdag op naar de eerste dag speuren in de 2de groep.
Een goeie voorbereiding en als NL team zaten Egon en ik in dezelfde groep.
Spoor 11 en 12 werden getrokken van het hele evenement, waarbij ik als laatste van groep moest speuren tijdens het uitwerken van de 10de spoor begon de wind meer te gaan waaien en werd het een kleine storm met regen.
Messi ging goed van start, zwaar geur opnemen bij aanzet en rustig stap voor stap weg, iets selecteren links en rechts van spoor op eerste lijn, waar we onze punten op verloren.  Overtuigend verwijzen en zoeken waren de sterke punten waar we de punten op verdienden. Zo haalden we de eerste dag 98 afd. A.
Later die dag moest Yannick Kayser aan de bak, slecht weer voorspeld met een hoogtepunt in het regen, een super netjes appel beoordeeld met 98 punten. Harmonisch volgen, Iets sneller in technische oefeningen en super net apporteren. Snelle vooruit en grandioos af.  Samen gedeelde eerste plaats op dag 1.

2de dag mochten we aan de bak, waarbij velen bij mij in de groep niet goed aan de gang kwamen. Omdat honden niet uit niets starten konden. Revieren snel en strak alleen bij verstek aangekomen iets te veel in de verstekken 3 en 5 willen kijken. Actief en dominant in aanblaf verstek. Mooie volle zware aanslag in de mouw, waarbij de beten droog en vast waren. De bewakingen een tik stabieler bij het inlopen en rugtransport zelf beter op 5 pas blijven. Een mooie 95 manwerk. Op deze dag een super mooie eerste plek.

De derde dag, voor mij de laatste dag, kort na het manwerk van gisteravond kwam het gehoorzaamheid. Daar waar we de doelen ook hoog staan hadden. Helaas liep dit niet zoals gewenst, door miscommunicatie vanwege eigen handelingen, wat onduidelijkheid gaf naar Messi en te veel spanning opbouwde. Helaas daardoor zitoefening weg. Hij pakte het daarna weer redelijk op en kwam er wat meer swung in.
Snelle voorroepoefeningen en correct afwerken. Apporteren een tik sneller terug en correcter voorzitten bij vlakke grond. Snelle vooruitsturen en iets beter doorliggen op af commando. Bleven er nog 86 over, in totaal een mooie 279 ZG, vorig jaar genoeg voor een top 5 klassering.
Op deze dag mocht Yannick op voor zijn 2de onderdeel, het speuren, in het weekend waren de weersvoorspelling stuk beter geworden, mooi zonnetje erbij en tussendoor stralend weer. Wat het opbracht tot perfecte speuromstandigheden op het mooie bloemenaarde in Rheine. Ze kwamen hier met een mooie 100 punten vanaf.
Zaterdagavond was er een feestavond georganiseerd, dit viel niet helemaal in smaak. Te weinig van bepaalde gerechten, als je laat was, was je eten niet warm en niemand op de dansvloer, tot dat de feestgangers vanuit Hoogkerk, de boel losschudden en de nederlanders helemaal losgingen om er toch maar een gezellige avond van te maken.  Met dansje en een drankje, tot eind van avond af te sluiten.

De 4de dag was in zicht, velen die me nog konden inhalen en me vanaf 2de plek afstoten willen, helaas dit gebeurde ook, maar wel een genot van vele honden voor me mogen aanschouwen met goeie kwaliteit. Yannick was 1 van de laatsten van de dag en had alleen nog aantal teven na zich. Toen Yannick opkwam stond er een amerikaan Frank Philips bovenaan met zijn geweldige DH en moest hij min. 95 scoren om de titel te pakken van hem.
Revieren strak, snel en alle verstekken goed inkijken. Perfect. Aanblaffen dominant en actief, snel aan de voet op het roepen van Yannick. Vlucht, vol en hard inbijten. Goed lossen. Daarna overval, vol erin, goed vasthouden met belasting en super lossen op commando. Rugtransport, super aan het been meegaan, hard inbijten en super lossen op commando, sterke bewaking. Door na de afstand. Afstand, heel hard op pakwerker af. Pakwerker wijkt uit en hond kan niet vol aanbijten en houd de beet niet eraf en goed terugkomen. Bleef er nog een 96 over. Is dit genoeg om Wereldkampioen te blijven?
Peter Rohde moest nog en Maria Neutz.
Maria zette een prachtig stuk appel neer, helaas niet genoeg in het manwerk.
Peter schortte in beiden onderdelen daarvoor te kort maar wel 2 mooie ZG’s

Yannick Kayser onze vriend en trainingsmaat Wereldkampioen FCI.
Ik zelf met een mooie 279, een 30ste plaats van meer dan 140 man

Ik wil mijn trainingsmaatjes, mijn ouders, mijn vrienden en familie bedanken voor jullie steun naar deze WK, bedankt!