Holland Messi wint wederom de titel Holland Cup 2016/NK HH 2016

podium-holland-cup

Wat een afsluiter van het seizoen, Holland Messi v. Le Dobry pakt de titel om de Holland Cup 2016 en het Nederland Kampioenschap Africhting Hollandse Herders IPO 2016.

Afgelopen weekend was er niet kwantiteit maar kwaliteit op Hoogkerk aanwezig. De strijd tussen afscheid nemend drievoudig WDSF Wereld Kampioen Africhting IPO Hollandse Herders en tweevoudig Open Nederlands Kampioen africhting Hollandse Herders Boyd’s Bullriding Glenmore van Andrea Manthey (Duitsland) en de tweemalig WDSF Vice Wereld Kampioen Africhting IPO, Nederlands Kampioen Africhting Alle Rassen 2016 en Nederlands Kampioen Africhting Hollandse Herders 2015.

De strijd liep gelijk op, zaterdag werd er gespeurd onder toeziend oog van keurmeester Berry Kleinhesselink. Er werd oprecht en strak gekeurd, beide combinaties lieten super mooi werk zien. Geconcentreerd, diep en intensief zoeken. Andrea met haar Glenn behaalden 97 punten. Jack en Messi behaalden 99 punten.

Zaterdagavond was een vrije avond voor de geleiders en werd er gefeest in Hoogkerk. Ieder was in kledij van het Oktoberfest, de vrouwen in Dirndl, de mannen in lederhosen.

feestavond-vrouwen feestavond

Mede dankzij de organisatie Amanda Strating, Nina Warmelink, Linda Oosting en Ron van Hal, die dit feest georganiseerd hebben, werdhet eengrandiose avond.

Na het ontbijt zondagochtend waar een ieder weer fris en fruitig aanwezig was, werd er weer gestreden om de titel.

Jack en Messi moesten eerst appel lopen en behaalden een knappe 95 punten, een bijzondere en zeer mooie prestatie. Daarna werd Andrea met de 9-jarige Glenn beoordeeld door keurmeester Rick Zanail en zij behaalden ook maar liefst 94 punten.

Het laatste onderdeel werd gekeurd door Ben Ekhart. Een keurmeester met een lange geschiedenis als keurmeester, die ook dit jaar stopt met keuren en wat een gemis zal zijn op de velden. Jack en Messi moesten wederom als eersten aantreden en behaalden 97 punten. Als Andrea en Glen 100 punten haalden werden ze Kampioen en een ieder die deze combi kent weet dat Glenn dit kan doen. Dus tot het eind bleef het een spannende strijd.
Glenn heeft altijd een technisch goede harde beet en is super netjes afgericht, maar ook hier enkele kleine dingen die de keurmeester meenam in zijn keuring. Maar desondanks behaalden deze combinatie ook een uitmuntende score van 96 punten.

andrea-in-lederhosen messi-nk-hh messi-nk-hh-3 messi-nk-hh-1 messi-nk-hh-2