Kennel v. Le Dobry presteert goed op de WDSF Wereldkampioenschappen IGP 3

Jack Stienstra met Holland Vato Loco v. Le Dobry Vice Wereldkampioen, beste afd. C en helper choise
Melinda Fekken met Holland Rasco v. Le Dobry, 7e plaats
Beide combinaties behaalden een 2e plaats in het landen klassement.

Fire de Las Flores (100% Le Dobry lijn), 12e plaats
Holland Viper v. Le Dobry helaas disq.

Resultaten IGP 1
Resultaten IGP 2
Resultaten IGP 3

Holland Vato Loco v. Le Dobry
World Championship is over, with a new dog in IGP 3 and a new adventure in big championships.
Very proud of my dog, crazy weather in Tracking. First time in my life I had too track in such a storm and we went through it. We know wind in Tracking. But this was a whole new level of experience. The judge and all support can confirm this.
The next day after, we had nice, happy Obedience with Power. Shamefully from our send out, insufficient.
Which took us out of a very good Obedience with strict and one line of judging by Tommy Andersson.
Protection, showed. What my dog brings up. A very strong and powerfull dog which blow me away. From start till end. I enjoyed it a lot and made myself some small handling errors which costed me my Excellent in Protection but didn’t take away the power he could show on Marcel Wissing and Patrik Sturk. Thanks for the safe work! Judged by Camilla Rönnqvist Diragos who loves a powerfull dog and this was seen in the points.
Thank you Croco for being my 2nd dog as Vice World Champion. You earned it Buddy 🔥❤
Satu Juurikka, Saara Kares. Thanks for having this nice Örkki offspring.
Jose Stienstra, Klaas Stienstra and Les Flores. Thanks for this nice Dutchie 🔥❤👊another powerhouse

Holland Rasco v. Le Dobry
WDSF World Championship 2022, Zweden, Västerås – in één woord GEWELDIG!!!
7e plaats behaald met mijn maatje Holland Rasco v. Le Dobry!!
Wat ben ik dankbaar dat ik dit heb mogen meemaken en wat ben ik trots op mijn topper Rasco dat hij zo hard gewerkt heeft.
Op dit WK werden geen cadeautjes gegeven, iedere verkeerde zucht werd keihard afgestraft en de condities op de speurvelden waren op zijn zachts gezegd “uitdagend” te noemen.
We zijn alle drie de onderdelen goed rondgekomen en ok, ik maakte wat foutjes en hij maakte wat foutjes, maar samen behaalden we wel de 7e plaats!! Wat een topper is die hond!
TeamNL is als 2e geëindigd in het landenklassement en Jack heeft de podiumplaats op nr 2 veroverd. WOUW!
Wat ben ik trots op ons team en op Rasco, dankbaar voor alle steun en support die ik van zo ontzettend veel mensen heb mogen ontvangen en wat was het gaaf om zoveel hondensport vrienden weer te mogen ontmoeten, na deze Covid-tijd.
Bedankt sponsoren Valesca’s Home, De Borduurmeesters, Le Dobry Hollanders en CMD Bedrijfskleding en My K9! TeamNL zag er weer profi uit!!
Naast de vele andere mensen die mij hebben gesteund, natuurlijk ook een speciale dank aan mijn club HSV Batavia en en gastclub HSV Hoogkerk voor alle trainingsonsersteuning.
En natuurlijk mijn grootste supporter Juroen die thuis met Jango en Yayca heeft gesupport.
Samen met Marieke heb ik 10 dagen genoten van ons “Tiny House” en de geweldige omgeving waar we verbleven. Bedankt voor je vrolijkheid en enthousiasme!
Inmiddels weer in NL, met mooie herinneringen en een geweldige ervaring rijker!
BEDANKT ALLEMAAL!!

Holland Viper v. Le Dobry
Verdriet en vreugde liggen soms dicht bij elkaar. Als spanningen de overhand nemen begrijpt de hond soms niet wat hij met de energie aanmoet die wij dan onbedoeld overbrengen.
Dit gebeurde ook bij Claus Jensen en Holland Viper v. Le Dobry. Dit was hun eerste wedstrijd, geen wedstrijdervaring en dan meteen de WDSF WC IGP. Tel daarbij op een bewogen jaar vol veranderingen. Soms vergeten we wat dit met een hond doet.
Ik heb de trainingen gezien. Je speuren rustig en beheerst, de voorwerpen correct, de hoeken goed. Je appel beheerst en correct, maar ook het bijtwerk was goed. Een mooie vaste volle beet, goede bewaking, goed lossen, jullie (Tanja Andersen) deden het prima! Helaas hebben we dit niet in de wedstrijd kunnen zien doordat de spanning de overhand nam.
We blijven trots op jullie. Kijk wat je hebt bereikt, hoe ver je al bent. Natuurlijk is dit een teleurstelling, maar het zorgt dat je succesvoller en sterker terugkomt. Je weet nu dat jullie er met wedstrijdervaring wél zullen staan. Dat is alleen maar iets om je op te verheugen.
Je hebt ons niet teleurgesteld. Sorry is niet nodig. En ik vond het zo leuk om je na 2 jaar weer te mogen ontmoeten. We zijn er voor en met elkaar 😘

Fire de Las Flores
Dit jaar stond Moederdag in het teken van de WDSF WK IGP 2022.
Het werd een hele bijzondere dag. Het is echt een supermooi cadeau als je zoon met een eigen fokproduct Vice Wereldkampioen wordt. Jack Stienstra en Croco hebben er superhard voor moeten strijden. Geen enkele andere combinatie moest speuren in storm, regen en hagel. Croco speurde onverstoorbaar, wat een neus, wat een inzet, wat een doorzettingsvermogen en wat een moeilijke opgave.
Helaas heb ik afdeling B niet gezien. Bij afdeling C was hij de best bijtende Hollander. Hij scoorde niet alleen de hoogste punten, hij werd ook nog eens door de pakwerkers uitverkoren tot best bijtende hond. Wat kun je dan trots zijn. Het was zo’n mooi gezicht. Zoveel inzet, zo dominant, zulke mooie aanvallen, vaste beten en op commando goed lossen. Ronduit grandioos. Voor mij zijn jullie kampioenen.
Voor mezelf was het dit weekend echt afzien. Mijn doel om er te staan is bereikt. De voorbereidingen waren ronduit slecht. Mijn gezondheid liet me vaak in de steek, Fire was de zondag voor de wedstrijd 4 dagen lang kreupel en daarbij ook nog schijnzwanger. Kortom, alles wat ik niet wenste. Het WK was haar eerste wedstrijd, nadat ze sinds een maand IGP2 en 3 had behaald. Fire heeft me niet laten stikken. Ze was mijn rots in de branding en ze was mijn bitch met afdeling C.
Afd. A vond plaats op een veld met dood gras. Ze liet twee voorwerpen liggen, maar bracht me desondanks rond. Als ik kijk naar onze voorbereiding dan kan ik alleen maar supertrots zijn op mijn meissie. Tijdens afdeling B was ze er heel goed bij, ze had goede focus, maar helaas misten we enkele oefeningen. De zitoefening was uitmuntend, apporteren op vlakke grond was zeer goed, vooruitsturen ook zeer goed, dus voldoende dingen die me blij maken. Bij Afd. C de verstekken zeer goed, de overvallen en bewakingsoefeningen waren uitmuntend en voor de rest had ze soms haar eigen girlpower.
We zijn rondgekomen met punten die ik niet gewend ben, maar we behaalden toch nog een 12e plaats en mijn doel om er überhaupt te staan is bereikt. Ik realiseer me goed dat ik daar gezien de omstandigheden ook al blij mee moet zijn.
Als fokker ben ik enorm trots, want van de eerste 12 zijn er maar liefst 10 combinaties waarin onze bloedlijnen zijn terug te vinden. Team NL, Jack Stienstra met Holland Croco Loco v. Le Dobry en Melinda Fekken de Kleijn met Holland Rasco v. Le Dobry, eindigde tweede plaats in het landenklassement.
Ik wil de kampioen Adam Holeksa met One Devil von der Herdergang feliciteren met het kampioenschap.
Ook Mandy Gläser met Bico met hun derde plaats.
Tot slot wil ik bedanken;
De Rasklubben Hollandse Herdershond met het organiseren van dit geweldige evenement, de World Dutch Shepherd Federation, WDSF voor de mogelijkheid om dit te realiseren voor het ras.
De keurmeesters;
Afd. A Hampus Stavem, afd. B Tommy Andersson, afd C. Camilla Rönnqvist Diragos voor de fijne en duidelijke manier van keuren. De pakwerkers Marcel Wissing en Patrik Sturk voor het sportieve en goed testen van de honden.
De coaches: Ruud Peters en Willy Gerkes
Team NL deelnemers.
Team Steenfelde (DVG), Hondensport Hoogkerk (NBG HSV Hoogkerk), Sport Dobermann Nederland i.v.m. mijn trainingsvoorbereiding.
Les Flores voor deze fijne hond.
Mijn Pa, Johan Pelsma als vaste supporter, mijn familie en vrienden voor de lieve berichtjes en opbeurende woorden en felicitaties.
Alle hondensporters, supporters in Zweden het was zo fijn om jullie weer te omhelzen en samen onze passie te kunnen uitvoeren.
Maar boven al mijn allesie, Klaas Stienstra, die mijn steun en toeverlaat is en blijft.

Foto’s Cajsa Ottosson Lermark