RIP Holland Messi v. Le Dobry

16 maart 2012 – 26 januari 2021

Holland Messi v. Le Dobry heeft zijn laatste reis gemaakt, wie had dit gedacht, de stoere, lieve, grote beer is er niet meer. Vanavond kreeg ik zijn laatste lik, zijn kop die hij optilt, hij die mij aankijkt, samen kunnen verlossen van verschrikkelijke pijn die hij had.

Messi kreeg gister een vestibulair syndroom toeval, we hoopten op verbetering, maar helaas, Messi werd niet beter. Zijn lichaam werkte niet meer maar zijn kop zeker nog wel. Vandaag tijdens het onderzoek bij de dierenarts bleek uit de röntgen dat hij ook botkanker had en hierdoor niet meer kon lopen. Wat zal hij een pijn hebben gehad en wat was Messi dapper om deze pijn te verdrijven door liefde te geven.
Wat is het moeilijk om hem los te laten, maar er was geen andere keus.
We zijn gebroken, de hond die zoveel voor ons betekende, zoveel heeft bereikt, zoveel heeft meegemaakt. Waarom jij Messi.
Messi tweevoudig WDSF Wereld Kampioen, Nederlands Kampioen Alle Rassen, de eerste Hollandse Herder tussen alle Mechelaren en Duitse Herders die nr. 1 werd op de grootste wedstrijd van Nederland. De vader van diverse nakomelingen, maar boven al een hond die trouw, loyaal en ontzettend lief is.
De hond die andere honden negeerde, die altijd voor zijn baas klaar stond, die door het vuur voor je ging. Dat was Messi.

De trouwe vriend en soulmate van Jack. Hij zal voor altijd in ons hart zijn. De herinneringen blijven maar de tranen die vloeien.
Messi vaarwel, je bent en blijft een kanjer.

Bedankt Dierenarts Hopmans, voor de waardige en respectvolle behandeling die jullie hem gaven in de auto, een vreemde situatie maar zo vredig.

Holland Messi van Le Dobry – working-dog (working-dog.com)

High Drive Male. Very social towards people and animals, very nice methodical Tracking, very intensive and slow tracker. awesome focus in Obedience, Fast sit, down and stay. Super full and dry grips. Shows very strong hits and very easy barker. Loves to fight the helpers.

2X World champions WDSF IPO 3 (2018,2019)
2x Vice Worldchampion WDSF IPO 3 (2015,2016)
2x Dutch Champion IPO Dutch Shepherds(2015,2016)
1x Dutch Champion CWH IPO (2016)
FH 1 with 100 points

Highest Score in a championship: 99 – 95 – 97 291 at National level
Highest Score in a Championship 99-96-99 294 International level
Highest Score pro Discipline: 100 – 98 – 99