WDSF Wereldkampioenschappen 2019

Holland Messi v. Le Dobry, twee keer WDSF IGP Wereld Kampioen

12 Oktober 1492 Columbus ontdekt Amerika, hoop dat het jaartal goed is, ik ga o.a. met Jose naar Amerika en zij is geboren op 12 Oktober. Een hele reis om daar te komen en als het aan mij alleen gelegen had was en de reis alleen zou moeten doen, was ik er absoluut niet heen gegaan. Wij zijn met zijn 4en, Johan, Jose en Jack, de drie J’tjes en Klaas naar Amerika gegaan. Absoluut met de beste intenties die je je maar kan voorstellen. Een reis, een wedstrijd en een kleine vakantie na de wedstrijd. Achteraf blij dat we de trip met elkaar gemaakt hebben en voor geen goud het had willen missen (Nou ja)

Een voorbereiding van de trip, een voorbereiding voor de beide honden Messi en Naick, waarbij dezelfde Jose veel werk heeft gehad en de touwtjes prima in handen had. We kwamen dan ook met een prima conditie aan de start. En geloof me vooraf had ik het al vaker gezegd, de grootste tegenstander van Naick zal de warmte kunnen worden en iets waar we door verrast werden was het prachtige Chelsea stadion van Michigan. De ondergrond is van rubber, geen haar op mijn hoofd die daar vooraf aan gedacht had, beetje simpel van ons, om daar niet aan te denken, met al die mooie kleuren en strepen op de grond, het was zo voorspelbaar. Gelukkig geven de temperatuur voorspellingen in de USA 17 graden aan en dan zou het te doen kunnen zijn.

De dag van de wedstrijd starten we als nr. 1
Dus eerst lopen en we zouden starten om 8 uur en wat dat betreft alles nog onder controle. Helaas, door onvoorziene omstandigheden, Naick en ik stonden klaar voor de start, blijkt de veld aankleding niet aanwezig te zijn. Naick terug in de auto, de wedstrijd start ongeveer een uur later, een tegenvaller voor ons. Niet alleen om een dubbele warming up, maar ook wat concentratieverlies. Gaan we dan van start en maak ik zelf de meest mogelijke kleine foutjes wat zeker te maken heeft met te veel alleen trainen we haalden 88/100 punten.

O ja even tussen de regels door, Naick had zaterdags super gespeurd, hij had niet de meeste punten 95/100. Deze had zijn grote broer Messi 96/100. Maar de keurmeester vond Naick de beste speurder, iets wat ik graag nog een keer wilde horen waar mijn zoon Jack bij was en dat deed de keurmeester dus en een beetje hilariteit was op zijn plaats.

Inmiddels werd het aardig warmer in het stadion, dit was voor ons geen excuus om niet goed te presenteren we lagen met een paar punten op kop. Wat er precies fout ging, kan ik niet met 100% overtuiging verklaren. We kwamen niet verder dan 2 bijthandelingen, vlucht super, de overval super. Prima harde en volle droge beten. Helaas Naick wilde na 3 commando’s los niet lossen en dus volgde er een diskwalificatie. Helaas daar kwam ik niet voor, maar het moest zo zijn, want toeval bestaat er in mijn ogen niet.
De oorzaak niet geheel onbekend en zoals wel vaker door mij gememoreerd, je moet alles indien mogelijk nabootsen en waarschijnlijk wringt daar de schoen. Iets wat we nu in onze methodieken meenemen en nabootsen.
Want je wilt tenslotte, wat je ook gaat doen beslagen ten ijs komen. Al met al een hele belevenis. Die we voor geen goud willen missen en een prima gezamenlijk harmonieus familie-uitje. En de grote broer van Naik – Messi werd met Jack Wereld Kampioen en terecht. Dit vergoedt veel.

PS de temperaturen liepen die middag op naar 22 graden iets wat normaal prima te doen is, alleen de temperaturen in de Chelsea Arena waren veel te hoog, 48 graden.

Klaas Stienstra en Holland Nigel alias Naick v. Le Dobry