WK 2015

DSC00938-300x200Onze kennel heeft er een Vice Sieger bij! Jack Stienstra met zijn hond Holland Messi zijn tweede geworden op de WDSF World Championships DS in Falkenberg Zweden met 282 punten. Dat niet alleen, Jack werd 2e met speuren en kreeg met bijten de titel best bijtende hond met 98 punten. Het scheelde 1 punt met de kampioen.

Jack en Messi behaalden 96 – 88 – 98 in totaal 282 punten. Van harte Proficiat

Ook streden er nog 3 Le Dobry’s om een titel;
Helga Groen met Holland Jessie v. Le Dobry, gingen op voor het IPO III certificaat. Deze combinatie liet zich ook uitstekend zien, helaas wat pech met het speuren. Een voorwerp overlopen. Appel en Manwerk zag er goed uit. Helga en Jessie behaalden de 15e plaast met 78 – 80 – 82 in totaal 240 punten. Van harte met jullie IPO III certificaat en 15e plaats,

Dan Melinda Fekken streed met 2 honden, iets moeilijke als dit is er bijna niet. Ook nog eens omdat beide honden totaal verschillend zijn en na een zeer slecht jaar van ziekte bij Melinda, is er erg weining trainingsarbeid geweest. Ook de honden waren niet volledig blessure vrij voor de wedstrijd. Maar Melinda ging de strijd aan. IPO III met Holland Gandor en een 11e plaast. In totaal met 82 – 85 – 86 totaal score van 253 punten.

Melinda Fekken streed in de IPO II klasse met Holland Jango, een zeer bereidwillige hond om te werken. Door deze onstuimigheid liet de hond met speuren de voorwerpen liggen en kost veel punten. Maar daartegen over was deze combinatie wel in de IPO II klasse de best bijtende hond met maar liefst 96 punten. Een score boven verwachting na een teleurstellend appel door het vele geblaf van de hond. Desondanks herpakte Melinda zich prima na dit appel en liet zien dat de hond dit waardig is. Ook de keurmeester was lovend over de voordracht die ze beiden lieten zien. 70 – 72 – 96 in totaal 238 en toch ook nog een tweede plaats bij de IPO II honden.

DSC00870-300x200Kennel v. Le Dobry is erg trots op het resultaat wat onze Hollanders hebben getoond tijdens deze wedstrijd. Het Nederlandse Team heeft zich fantastisch laten zien en de sfeer was ontzettend goed binnen de groep. Ook danken wij de fans van ons team voor hun aanwezigheid, dit maakte het gevoel alsof we een thuiswedstrijd hadden.

Foto’s van het WK 2015 kunt u op deze pagina vinden.