WK 2017

Net terug van een grandioze week WDSF Wereld Kampioenschappen IPO en World Cup Obedience. Dit jaar werd het georganiseerd in Jechtingen Duitsland, Als fokker een droom dat daar zoveel honden van je kennel staan en goed presteren.

Er deden maar liefst 16 landen mee en 113 honden. Ik heb vele goede honden gezien, soms kwamen de resultaten er dan nog niet volledig uit. Soms werden punten anders verdeeld dan ik zag, maar daarom ben ik ook geen keurmeester, öok de pakwerkers deden anders werk dan ik in Nederland gewend bent, maar dat is all in the game, ieder land heeft zijn eigen stijl, invulling en gedragingen.

De accomodatie was zo indrukwekkend, er is zo hard gewerkt om dit te realiseren, wat een mensen, wat een publiek en wat een gestreepte honden bij elkaar.

Dit is maar moeilijk te evenaren.

Voor het eerst op deze WDSF kampioenschappen heeft een Le Dobry meegedaan met Obiedience, Maike Niproschke met Holland Patty, het was haar eerste grote wedstrijd en beiden deden het prima; maar liefst een 7e plaats in de 1e klasse. Van harte met jullie mooie resultaat.

Wij felicteren in IPO 1 klasse:
Melanie Dedíková, Czech Republik met Holland Olympia van Le Dobry, afd. A 99 afd. B 87 Afd. C 85 Totaal 271 punten

Helaas is Rene Pots met zijn Holland Juba gezakt op manwerk ivm het niet lossen, met appel maar liefst 91 punten.

Dan de IPO 2 klasse:
Davy Reynvoet, Belgie met Holland Orkan v. Le Dobry, afd. A 97 AFd. B 81 Afd. C 80 Totaal 258 punten en een 2e plaats.

IPO 3 klasse liep ook niet alles zoals verwacht :

Marja van der Waal met Holland Girl v. Le Dobry, bijna 10 jaar zakten helaas op het appel.

Melinda Fekken de Kleijn met Holland Jango v. Le Dobry, keurig en correct voorgebracht vele verbeterpunten gezien maar helaas niet tot uiting gekomen in de punten.
Wij felciteren Melinda en Jango met hun 23e plaats.

Bene Mihály Bene Judit met Holland Mack v. Le Dobry, behaalden een 13e plaats met 90 81 95 266.
Mack en Messi behaalden beiden de hoogste punten op Afd. C en Mack kreeg de beker voor best bijtende hond

En net naast het podium Jack Stienstra met zijn Holland Messi v. Le Dobry, helaas 2 oefeningen die mis gingen tijdens zijn appel, zeer keurig en correct voorgebracht. Trots op mijn zoon, vele ogen keken en er zijn vele dingen gebeurd. die niet goed zijn geweest kwa voorbereiding. Maar kijk naar de prestatie van je kanjer deze was grandioos.
Punten: 98-86-95 totaal 279

Allemaal van harte met jullie resultaten en wees trots op dat je er kon en mocht staan.
Op naar 2018!

Voor uitslagen zie: https://www.working-dog.com/results/WDSF-Dutch-Shepherds-IPO-World-Championship-Dutch-Shepherds-2017—IPO-3-21148615

Klik HIER voor de fotopagina van het WK 2017